International Journal of Multidisciplinary Research and Development

International Journal of Multidisciplinary Research and Development


International Journal of Multidisciplinary Research and Development
International Journal of Multidisciplinary Research and Development
Vol. 4, Issue 9 (2017)

Pikëtakime dhe mospërkime në marrëdhënien midis strukturës argumentore dhe valencës së foljes në gjuhën shqipe


Brikena Liko

Pavarsisht se valenca dhe struktura argumentore e nj fjale jan lidhur gjithmon me konceptin prbrs "i domosdoshm", gjuha paraqet fakte t cilat e hedhin posht kt "domosdoshmri", pasi pavarsisht numrit t valencs s nj fjale, dalin raste kur jo t gjith argumentt e mundshm realizohen dhe srish frazat jan t pranueshme gramatikisht dhe kuptimisht. N gjuhn shqipe, pr shkak t eptimit t saj t zhvilluar, kto mosprkime jan m t theksuara, sepse shpesh prbrsit mund t nnkuptohen edhe pa u shprehur. Qllimi i ktij artikulli sht t hulumtoj pikrisht cilat jan variantet e shfaqjes s ksaj lloj mosprputhjeje n foljet e gjuhs shqipe dhe cilat jan arsyet n kt gjuh q sjellin kt mosprkim midis "t domosdoshmes" dhe "t mundshmes", si dhe valencs kuptimore dhe valencs gramatikore.
Download  |  Pages : 176-180
How to cite this article:
Brikena Liko. Pikëtakime dhe mospërkime në marrëdhënien midis strukturës argumentore dhe valencës së foljes në gjuhën shqipe. International Journal of Multidisciplinary Research and Development, Volume 4, Issue 9, 2017, Pages 176-180
International Journal of Multidisciplinary Research and Development