International Journal of Multidisciplinary Research and Development

International Journal of Multidisciplinary Research and Development


International Journal of Multidisciplinary Research and Development
International Journal of Multidisciplinary Research and Development
Vol. 4, Issue 11 (2017)

Karakteristika të disa foljeve në gjuhën shqipe që marrin argumente fjaliore


Brikena Liko

N kt kumtes me tem nga sintaksa e gjuhs shqipe synohet t trajtohen veorit dhe struktura argumentore e disa foljeve t shqipes, t cilat marrin argumente t realizuara me sintagma komplementuese ose eptimore me vlern e nj fjalie, pra folje t fjalis drejtuese q i plotsojn valencat e tyre me fjali argumentore. Qllimi i trajtess sht q, bazuar n korpusin e marr n shqyrtim, t vihen n dukje karakteristikat e prbashkta t ktyre foljeve n gjuhn shqipe, ku dallojn nga foljet e tjera q nuk pranojn si argumente sintagma me vler fjaliore dhe t shqyrtohen gjithashtu disa raste kur t njjtat folje t ktij tipi paraqesin struktura t ndryshme argumentore. Metoda e prdorur sht analiza dhe prshkrimi, ndrsa materialet e shfrytzuara jan vjel nga disa romane t letrsis shqipe bashkkohore, por edhe nga publicistika.
Download  |  Pages : 63-67
How to cite this article:
Brikena Liko. Karakteristika të disa foljeve në gjuhën shqipe që marrin argumente fjaliore. International Journal of Multidisciplinary Research and Development, Volume 4, Issue 11, 2017, Pages 63-67
International Journal of Multidisciplinary Research and Development International Journal of Multidisciplinary Research and Development